Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1878 táján, Pest látképe, középpontban a Fővámház a Fővám téren, 9. kerület

További információk a képhez

1878 táján, Pest látképe a Gellérthegyről, középpontban a Fővámpalota, avagy Fővámház. Ebben nincs is semmi rendkívüli. De, hogy a Központi Vásárcsarnok, vagy más néven a Nagyvásárcsarnok helyén még ezen kis "házikó-komplexum" állt, az már a mai ember szemének-remélem-érdekes!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Fővám tér, 1817-ben Salzplatz, Az 1850-es években Sóház tér, 1866-tól Só tér, 1874-től Fővám tér, 1949 és 1991 között Dimitrov tér
  • Forrás: Fortepan.hu (82236), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.05.181, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©