Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1895 táján, Soroksári út (Ráday utca) a Calvin (Kálvin) tér felől, 9. kerület

További információk a képhez

1895 táján, Soroksári út (Ráday utca) a Calvin (Kálvin) tér felől.
Nem ámítás, nem tévedés: a Soroksári út (utca) eredendően itt, a Calvin (Kálvin) térnél kezdődött. A kép jobb oldalán látható ház (többek között) a jelenkori képpel való egyeztetés miatt maradt fent a mai napig. A bal oldalon pedig a Gazdák Biztosító Szövetkezetének székházának az elődje (1862, Ybl Miklós).
Figyelemre méltó dolog még a kockakő útburkolat története ezen helyen. Kockakő-aszfalt-kockakő. Ez olyan, mint a divat? A régebbi mindig visszatér, annak ellenére, hogy nem Arnold Schwarzenegger. Fejfedő, az természetesen kötelező mindenkinek. Visszamennénk vásárolni az alkami kofától?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Ráday utca, 1874-től Soroksári út, (Soroksári utca ), 1804-től Schorokscharer Gasse (Soroksári utca), 1784-től Ketschkemeter Strasse (Kecskeméti út), 1782-től Otschaer Strasse (Ócsai út), 1777-től Harasztier Strasse (Haraszti út)
  • Forrás: Fortepan.hu (82388), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.07.064, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©