Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

, Üllői út, 9. kerület

További információk a képhez

, Üllői út, a "LOTTÓHÁZ". A ház 1957-59-ben épült Csics Miklós tervei alapján. Mögötte az Iparművészeti Múzeum. Az 1957-ben újraindult ötöslottón ugyanis hosszú ideig sokáig minden hónapban úgynevezett tárgynyeremény-sorsolást tartottak. Az első évtizedekben megtartott 250 sorsolásokon 505 darab öröklakás, 224 darab családi ház és üdülő, valamint 590 darab autó talált gazdára. A budapesti nyereménylakások pedig az 1960-as évektől már nem kiválasztott és megvásárolt lakások voltak, hanem kimondottan erre a célra épített házak lakásai. Az itt látható volt a harmadik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Üllői út, 1800-tól Üllőer Strasse (Üllői út), Az 1700-as évektől Köröscher Landstrasse (Kőrösi országút)
  • Forrás: Fortepan.hu (141261), ADOMÁNYOZÓ:HLATKY KATALIN-FŐKERT, www.szeretlekmagyarorszag.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©