Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1973, Soroksári út, 9. kerület

További információk a képhez

1973, Soroksári út. Fél kettő múlt négy perccel. A Dandár és a Hámán Kató út (Haller utca) között. A Budapesti Likőripari Vállalat. Az 1948-as államosítástól az 1992-es visszavásárlásáig ez volt a neve. Napjainkban Zwack Unicum Nyrt.
A legendás "gyomorerősítő likőr" emblémája 1883-tól 1922-ig a vörös kereszt volt. Ekkor változott piros alapon aranyra, és ilyen ma is. Az igazi gazdái megmutatják az utókornak, hogy ennek az épületnek hogy is kell kinéznie. (Az utcaképen!)
A háttérben egy szintén "történelmi darab": a kukás-autó. Még pedig a hengeres alakú, amelyik még fém kukákat ürített.
A kuka jelentése: szemétvödör. A ma is használatos szemétszállítási technikát egy német gépgyár fejlesztette ki, a „Keller und Knappich Augsburg", rövidítve KUKA.
A fekete Volga M-21-es jó pillanatban jó helyen...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Soroksári út, 1850-től Schorokscharer Damm Strasse (Soroksári töltés út)
  • Forrás: Fortepan.hu (25857), orig: FERENCVÁROSI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©