Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1937, Boráros tér, 9. kerület

További információk a képhez

1937. Boráros tér, a Horthy Miklós híd és a pesti hídfő. A kész híd és a villamosvégállomás az átadás napjának, 1937. szeptember 12-ének reggelén. Tervezője Álgyay Hubert Pál.
A kép balszélén a néhány héttel késõbb felavatott Haditengerészeti Hősi Emlékmű látszik a híd budai hídfõjének északi oldalán. A villamoshurok mögött a háborúban súlyosan megsérült, majd lebontott Elevátorház magasodik. A híd alatt a Dunaparti teherpályaudvar, vagy más néven: Dunapart-teherpályaudvarról az Elevátorházba tartó vasúti sínek látszanak. A lelkes látogató fellelhet még itt lovaskocsit, gázlámpát, valamint beszkárt színezésű nyitott, bár jól megbújt villamos-szerelvényt is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től Boráros János tér, 1875- ig Fa tér, A 18. század előtt Szentfalva nevű község
  • Forrás: http://ik435t.freeweb.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©