Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1897, Ferencváros, Fővám tér, 9. kerület, Nagyvásárcsarnok

További információk a képhez

1897. Fővám tér. Nagyvásárcsarnok, azaz Központi vásárcsarnok, avagy Nagycsarnok !
Tervezte : Pecz Samu. 1897-ben adták át. Elkészültekor saját vasúti rakodóvágánya is volt és a felszín alatt folyosó kötötte össze a dunai rakparttal. Ez a díszes bejárat ma is látható az alsó rakparton.
Az út a már egy éve meglévő Ferenc József hídhoz vezet.
Ilyen is volt a Fővám tér!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Fővám tér, 1817-ben Salzplatz, Az 1850-es években Sóház tér, 1866-tól Só tér , 1874-től Fővám tér, 1949 és 1991 között Dimitrov tér, 1991-től ismét Fővám tér

Érdemes utánanézni:

Központi vásárcsarnok, Pecz Samu  • Forrás: képeslap
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©