Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Nagyvárad tér, 9. kerület

További információk a képhez

1960-as évek, Nagyvárad tér, az István kórház előtt. A 63-as villamos végállomása. Mellette az 52-esnek meg a megállója..
A divat és a hajviselet is visszaröppent a gyermekkoromba...
Talán sokan nem tudják, hogy honnan is származik a "hátulgombolós" életkorra utaló kifejezés. Itt a magyarázat: nézzük a kisfiú nadrágját...
Nekem maga a 63-as villamos is egy kuriózum! Őszintén szólva erre nem emlékszem. A dupla nyitott peron egyidejűleg a zárható ajtókkal, az valami csoda! Légkondi 1960-as évek-módra. A berregő az már igen.
Kis pontosítás, ez Dióslaki Lajos felvétele.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Nagyvárad tér, Mihálkovics tér
  • Forrás: Nagy Zsolt Levente gyűjteménye, Dióslaki Lajos
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Zoltán Komjáthy
Zoltán Komjáthy
Kis pontosítás, ez Dióslaki Lajos felvétele!
2013. november 21. 07:32
Olsvay Endre
kis pontosítás /2: az 52-esnek nem végállomása, csak megállóhelye.
A 83-asról viszont annyit, hogy az egyik legnagyszerűbb vonalvezetésű viszonylat volt, nem csoda, hogy óriási forgalma és népszerűsége volt. (Achilles-sarka talán csak a Szabadság-hídra fölkanyarodás éles szöge volt)
1948-tól 1972-ig nem is változott az útvonala: Szt. János kórház → Nagyvárad tér.
Bizony, ma is sokszor kézenfekvőbb volna, mint a többszörös átszállásosdi, mégannyira ha metrókon is...
2013. december 10. 05:39