Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek, Fő utca, 2. kerület

További információk a képhez

1890-es évek, Fő utca, a Király fürdő (Király gyógyfürdő). A Király gyógyfürdő az egyetlen olyan, napjainkban is használatban lévő fürdő a fővárosban, melyet Buda török megszállása idején építettek. 1565-ben Arszlán budai pasa kezdette meg építését, melyet utóda, Szokoli Musztafa pasa parancsnoksága idején fejeztek be. Vízellátása a mai napig a Szent Lukács Gyógyfürdő térségében feltárt hévizes kutakból történik. 1796-ban a terület és az építmény a Kőnig család tulajdonába került, amiből az elnevezése származik.
Ui.: hogy miért is használom a kockakő kifejezést az útburkolatok mejelölésénél, az itt látszik igazán. Kockakő a járda, kockakő a lépcső szegélye, és kockakő a járda is. De nem egyformák...A háttérben a Szent Flórián templom.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Fő utca, 1874-től Alsó Fő utca, A XIX. századtól Untere Haupt Gasse, 1695 előtt Land Strasse (Országút), 1440-körül Duna utca
  • Forrás: pinterest.com
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©