Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890 táján, Pálffy (Fekete Sas) utca a Henger utcánál, 2. kerület

További információk a képhez

1890 táján, Pálffy (Fekete Sas) utca a Henger utcánál, a Pálffy telep. Eme telep volt villamos főműhely, volt lóvasúti kocsiszín, volt áramfejlesztő telep, volt villamos kocsiszín, volt trolibusz főműhely és áramátalakító egyaránt. Ezekről sokkal többet, szinte mindent innen. Az 1990-es évek elején kimúlt...
Ui.: Fekete Sas: a közeli, Császárfürdő mellett állt egykori fogadó a névadó.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Fekete Sas utca, 1879-től Pálffy utca, 1877-től Élelemtár utca, 1870-től Provianthaus Gasse, 1858-tól Schwarze Adler Gasse (Fekete Sas utca), A XIX. században Canal Gasse (Csatorna utca)
  • Forrás: Saját, https://www.bkv.hu/hu/muzeumok/varosi_tomegkozlekedesi_muzeum_szentendre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©