Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900 táján, Aranka utca, 2. kerület

További információk a képhez

1900 táján, Aranka utca, József főherceg villája. Napjainkban Tapolcsányi Általános Iskolai és Középiskolai Kollégium. (Bejárata a Tapolcsányi u. 4. felől található.) Erről többet innen.
Aranka György (1737-1817): író, tudományszervező. 1796-tól erdélyi táblai ülnök. Az első magyar tudós társaság, Erdélyi Magyar Nyelvmívelő Társaság megalapítója.A régi magyar kéziratok gyűjtésére megszervezte az Erdélyi Kéziratkiadó Társaságot. Kapcsolatot tartott Kazinczy Ferenccel is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1898-tól Aranka utca
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©