Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900 táján, Margit körút, 2. kerület

További információk a képhez

1900 táján, Margit körút.
A Közmunkák Tanácsa az 1874. évi jelentésében foglalkozik először a Budai körút kiépítésének lehetőségével. 1885-ben a már elfogadott terv szerint a körút a Margit híd budai hídfőjétől kiindulva, derékszögben csatlakozik az Országútra (Margit körút) a Széna térig, majd tovább vezet az Attila úthoz.
A körút építésének sok értékes ház esett áldozatul. Megmaradt viszont a Szent István temploma és rendháza (a képen balra). Ennek egy másik elnevezése: Margit körúti ferences (volt Ágoston-rendi) templom. Megint másként Országúti Ferences Szent István Első Vértanú templom. Erről többet itt.
A nyitott peronú villamos alsőszedősnek tűnik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Margit körút, 1945-től Mártírok útja, 1900-tól Margit körút, 1900 előtt Országút, 1833-tól Hosszú sor
  • Forrás: Beküldte: City 132-Várkonyi Pisti
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©