Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1943, Nagykovácsi, Tisza István-liget (1950-től Adyliget), 2. kerület

További információk a képhez

1943, Nagykovácsi, Tisza István-liget (1950-től Adyliget), a Szent István király kápolna. Az esztergom-budapesti főegyházmegyéhez tartozó Nagykovácsi Nagyboldogasszony-plébániatemplom fíliája, az adyligeti Szent István király kápolna (akkoriban Tisza István liget). A Gróf Tisza István kertváros gyarapodó népességének az idők során egyre nagyobb igénye mutatkozott egy templomra. 1939. augusztus 20-án Dr. Potyondy Imre püspöki helynök rakta le az alapkövét, és ugyanő szentelte fel az elkészült kápolnát is 1940. július 14-én.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1962-től Feketerigó utca, Az 1920-as évektől Bethlen Gábor utca
  • Forrás: Fortepan.hu (140651), ADOMÁNYOZÓ: MIKLÓS LAJOS
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©