Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950-es évek, Széna tér, 2. kerület

További információk a képhez

1950-es évek, Széna tér. A legfőbb támpont természetesen itt is a kép baloldalán lévő ezen ház. Hiszen, ha az nem lenne, akkor egy kicsit nehezebb lenne beazonosítani a helyet. De Hál' Istennek még napjainkban is megvan. Hogy milyen állapotban, azt csak a helyiek tudják. A Margit körút és a Retek utca sarkán lévő házról van szó.
A Mammut 1. helyét egy teherautó bitorolja. Ez nem más, mint  egy Csepel bányászbusz, azaz köznyelven Fakarusz.
Kicsivel arrébb, a Lövőház utca sarkán lévő Mammut 2-re is macerásabb ráismerni, mint napjainkban (2023.06.04). Ezen a helyen egy tipikus metró-építési felvonulási épületet láthatunk.
(Valaki tudja, hogy miért volt ilyen?)
A mögötte lévő épületek, és az azok utániak sem léteznek már!
Lásd: Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (előzőleg Ipari és Kereskedelmi Minisztérium, ami a 1971-ben épült a Margit körúti fogház helyén. Később: (Kohó- és Gépipari Minisztérium. Előtte Ganz (Klement Gottvald) gyár). A bontása talán még ma is porzik ...
A 12-es autóbusz MÁVAG tr 5-ös. 
A járdaszigetek nagyjából ugyanott, ahol manapság is. A megemelt pulpitusú rendőrbódé viszont igen szokatlan helyen. Mi több: a Hattyú utcából tova lehetett haladni a Lövőház utcába...
A személyes kedvencem, a Csibilámpa (úgy határoztam, hogy mostantól megérdemli a nagy kezdőbetűt!) itt is fellelhető.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Széna tér, A XVIII. században Johannes Platz (János tér)
  • Forrás: Beküldte: Bende Imre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©