Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1952, Mártírok útja (Margit körút), 2. kerület

További információk a képhez

1952, Mártírok útja (Margit körút) - Lövőház utca sarok, a metróépítés területe. Igen, a metrót már ekkor is építették. A jellegzetes épület még mincs készen, de már uralja a képet. Ezt egy ÉLÜZEM építette, ami nagyon nagy dolog volt akkoriban.
Az építkezés egy kicsit elhúzódott, de meglett... A kép jobb oldalán lévő épületekről felismerhető. A 12-es autóbusz, ami sok ideig a 6-os villamossal párhuzamosan közlekedett, ekkor még MÁVAG tr 5-ös változatban közlekedett.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Margit körút, 1945-től Mártírok útja, 1900-tól Margit körút, 1900 előtt Ország út, 1833-tól Hosszú sor
  • Forrás: Fortepan.hu (91591), ADOMÁNYOZÓ UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©