Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1956, Szépvölgyi út a Lajos utcánál, 2. kerület

További információk a képhez

Háromnegyed kilenc múlt öt perccel...
1956, Szépvölgyi út a Kolosy tér felől. Azaz a Lajos utcánál. Középen az Újlaki templom, azaz Újlaki Sarlós Boldogasszony plébániatemplom.
A sarkon a Droszt Tivadar-féle taxiállomás, avagy a Drost Tivadar féle telefonközpont. Mellette két SKODA 1102-es taxi. Oldalt, az ekkor még általános iskola. 
Még hátrább egy Ikarus 60-as autóbusz.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1930-tól Szépvölgyi út, A XIX. században Mathiasberg Gasse (Mátyáshegy utca), 1850-től Schöntal Gasse (Mátyás utca), A XVIII. században unter denen Neuhausern, Neue Welt, 1702-től Weingart Strasse unter den mathias berg (Szőlőkert út a Mátyáshegy alatt
  • Forrás: Fortepan.hu (46058), orig: LENCSE ZOLTÁN
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©