Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960 táján, Árpád fejedelem útja, 2. kerület

További információk a képhez

1966, Árpád fejedelem útja a Zsigmond térnél. Nem mondom, hogy könnyű ráismerni a helyszínre, de azért nem lehetetlen... Csúcsforgalom a Zsigmond téri elágazásnál a Lajos utca felé. Az Ikarusok 620-asok, de a járatszámuk számomra megfejtendő tényező. (Talán 6-os, 60-as, vagy 86-oss.) A kék platós Garant viszont valóságos csemege! A zárt pályán futó szerelvény nem más, mint a Szentendrei HÉV. A kis bakterház pedig egyszerűen szívmelengető. Nem is akármit vigyáz. A Budai alsó rakpart úgy tűnik itt ért véget ekkoriban és kereszteznie kellett a HÉV útvonalát. Na ezért a bakter és a háza...
A közvilágítás eszközei sem akármilyenek. Az egyik az ostorlámpa, a másiknak viszont nem tudom a hivatalos nevét. De egy Tisztelt Látogató biztosan.
Nincs vége! A kis, semmitmondó járdasziget végén ott látható az én barátom, a csibilámpa!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1938-tól Árpád fejedelem útja, 1874-től Óbudai rakpart, 1908-tól Rupp Imre utca, A XVIII. században Donau Weg
  • Forrás: Fortepan.hu (252166), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©