Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Frankel Leó út 74. és 76. számú telkek, balra a Kavics utca, 2. kerület

További információk a képhez

1961, Frankel Leó út 74. és 76. számú telkek, balra a Kavics utca. Azt, hogy ekkor a Kavics utcán felfelé haladva a lépcsőkön milyen házakat lehetett (lehet?) látni, azt csak sejtem a képről. A számomra kedves csibilámpán kívül nagy meglepetést jelentett, hogy ez a kép három városrész nevet is tartalmaz a második kerületen belül. Lásd: Szemlőhegy, Felhéviz, Újlak!
Nagyon remélem, hogy érkeznek még információk a ("korábban született") látogatóktól is, amik többet mondanak mindannyiunknak erről...!
A "napjainkban" képet szándékosan választottam 2012-ből, mert talán a még ma is meglévő házakról könnyebb lehet azonosítani...
2022-ben.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Frankel Leó út, 1947-től Kunfi Zsigmond utca, 1938-tól Zsigmond király út, 1879-től Zsigmond utca, 1874-től Alsó Fő utca, 1858-tól Alte Haupt Gasse) Ó Fő utca, 1702-től Lange Zeile (Hosszú sor), Obere Zeile (Felső sor), Obere Strasse (Felső út), Land Strasse (Országút), A XV.-XVI. századbanJakab utca, Volt még Croaten vagy Raitzen Gasse Horvát vagy Rác utca (1741), A XVIII. században Mittlere Gasse (Középső utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (103433), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©