Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1965, Zivatar utca, 2. kerület

További információk a képhez

1965, Zivatar utca, a HOTEL IFJÚSÁG. A szálló Express Ifjúsági és Diák Utazási Iroda egységeként épült a budai hegyvidék egyik szép kilátású, délkeleti lejtőjén, a Rózsadombon. Ma: EURÓPAI IFJÚSÁGI KÖZPONT, avagy Európa Tanács Budapesti Európai Ifjúsági Központja (BEIK).
Balázs György: Üdv az olvasóknak! Módfelett örömömre szolgál, hogy a II. kerület cím alatt találtam egykori munkahelyemet, ahol 1968 - tó 1995 - ig ( bezárásáig ) dolgozhattam. El kell mondanom, hogy a szálloda, mint prominens képviselője és kiszolgálója volt évtizedekig a nagybetűs ifjúsági turizmusnak! A szállodában és az étteremben nagyon nagy számban fordultak meg a különböző szocialista országokból érkezett csoportok, de szép számmal jöttek az akkor még úgynevezett nyugati országokból is turisták. Az étteremben minden este a Rajkó együttes zenélt, az espressoban élő zene ( Tánczos Gábor együttese ) természetesen ötórai teával esténként. A szállodai és éttermi ellátás, a szórakozási lehetőségek, nagy sikert arattak a vendégek körében. Az étterem szolgáltatásai, esküvők, fogadások, cocktail-partyk és az a'la carte nyújtotta gasztronómiai élmény méltán egyik legnépszerűbb egységgé tették a városban Az espresso nyújtotta zene és tánc az ifi-park melletti előkelő második helyet nyújtotta a városban a fiatalok számára. Kár érte, nagyon hiányzik! Egykori dolgozói számosan a mai napig tartják a kapcsolatot. Köszönjuk!
Visnyovszky Levente: Az épület őrzi a hagyományait, jelenleg az Európai Ifjúsági Központ működik benne, konferencia termekkel, étteremmel és szálláslehetőséggel 140 személyre. A Központ annyira európai, hogy magyar nyelvű honlapja nincs is...Ezt is köszi.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Zivatar utca, 1874-től Szél utca
  • Forrás: Fortepan.hu (177623), ADOMÁNYOZÓ: BOJÁR SÁNDOR, Balázs György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©