Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek eleje, Török utca. 2. kerület

További információk a képhez

1970-es évek eleje, Török utca. A nyitott peronos, 18-as villamos villamos a Kelenföldi pályaudvar felől a Frankel Leó úti Császár fürdő felé iramlik. A különlegesség, vagy érdekesség a peron aljának mentén látható berregő. De van még egy másik is: ekkor a villamosok "fényszórója" még csak egy pislákoló, kb.: 30 wattos izzóból "sugárzó-áradó" fényhalmazt volt képes maga elé vetíteni. Na ezt most jól leírtam.... A lényeg, hogy a fényereje egy combosabb gyertya fényével volt egyenlő... 
Itt is egyértelmű, hogy (velem egyetemben) az emberek szerettek a nyitott pronon tartózkodni!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Török utca, 1822-től Alte Haupt Gasse (Ó fő utca)
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©