Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1978, Vitéz utca, 2. kerület

További információk a képhez

1978, Vizéz utca a Bem rakpart felől. Az utca elnevezéséről egy kicsinyt. Vitéz: Az utca elnevezésekor laktanya volt az utcában, amelynek lakóit a "vitéz úr" megszólítás illette.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Vitéz utca, 1870-től Nyúl utca, A XVIII. században Drei Hasen Gasse (Három Nyúl utca), 1695-től Koth Gasse (Sár utca), 1411-től Mészáros utca
  • Forrás: Fortepan.hu (218023), ADOMÁNYOZÓ Kovács Annamária
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©