Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1941, Széna (Széll Kálmán) tér, 2. kerület

További információk a képhez

1941, Széna (Széll Kálmán) tér. November 9.-én hajnali 3- órától Budapesten és környékén is át kellett térni a jobboldali közlekedésre. Ekkortól "jobbra hajts" van érvényben Budapesten. (Bár vannak kivételek. Az egyik a Földalatti, azaz manapság az M1-es Metróvonal 1973-ig. A másik a Gödöllői HÉV. Ez utóbbi a mai napig tartja a "balra hajts" státuszát.)
Itt a MÁVAG N26-os, 22-es járatszámú "harcsa-bajuszos"-ok sorakoznak. Eme harcsabuszok emlékeztetnek minket és persze az utókort erre a jeles eseményre.

Jelenlegi és régebbi nevei:

2011-től Széll Kálmán tér, 1951–2011-ig Moszkva tér, 1929–1951-ig Széll Kálmán tér, 1941-ben Széna tér, 1929 előtt Gödör
  • Forrás: Családi archívum
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©