Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1966, Árpád fejedelem útja, 2. kerület

További információk a képhez

1966, Árpád fejedelem útja a Margit hídról nézve. A szentendrei HÉV végállomása. Egy 6-os járatszámú csuklós Ikarus 60-as autóbusz (FAÜ csuklós) közelg felénk a 2 X 1 (!) sávos kockakő burkolatú Árpád fejedejem útján. A mögötte lévő autót egy Nysa mentőnek, a távolodó buszt egy Ikarus 620-asnak vélem. 
Érdekes még a két vasúti sínpár, ami keresztezi az utat és persze az egyiken a vagon, a korabeli öltözködésről már nem is beszélve...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1938-tól Árpád fejedelem útja, 1874-től Donau Weg, 1908-tól Óbudai rakpart, Rupp Imre utca, Újlaki-rakpart, 1939-ben Óbudai rakpart
  • Forrás: Fortepan.hu (252184), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©