Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950-es évek, Mártírok útja, 2. kerület

További információk a képhez

1950-es évek. A Mártírok útján egy délceg 12-es járatszámú Ikarus 60-as kanyarodik a Margit híd felől a Moszkva tér felé. Mindezt teszi egy rendőrdobogón álló fekete-fehér gumibottal felszerelt, ámde mégis a válla elhelyezkedésével irányt mutató rendőr elvtárs előtt! A rendszám 5 karakteres, tehát 1958 előtt járunk. A távolodó autó talán egy Wartburg. Oldalt viszont biztosan a lánckorlát.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Margit körút, Mártírok útja, A törökök után Országút (Landstrasse), Felső Országút (Obere Landstrasse), Ófő utca (Alte Hauptgasse), Püspök utca (Bischofgasse), Prímás utca, Alsó Főút , Felső Országút, 1894-től Árpád-házi Szent Margitról Margit körút, 1945-től Mártírok útja, 1992 óta ismét Margit körút
  • Forrás: BKV SE étterme
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©