Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, Táncsics Mihály (Károlyi István) utca, 4. kerület

További információk a képhez

1959.Táncsics Mihály (Károlyi István) utca 10. Duna Cipőgyár, főbejárat.
Károlyi István gróf (1797-1881): földbirtokos, diplomata, a Magyar Tudományos Akadémia igazgató tagja. A szabadságharc alatt egy huszárezredet állított fel, ezért 1849-ben Windischgraetz elfogatta és bebörtönözte. Váltságdíjért szabadult. 1848-ban Pest vármegye főispánja..Károlyi Mihály nagyapja. Újpest az ő birtokán jött létre.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Károlyi István utca, 1945-től Táncsics Mihály utca, Az 1920-as években gróf Károlyi István utca, 1882 előtt Károlyi utca
  • Forrás: Fortepan.hu (117070), orig: FSZEK BUDAPEST GYŰJTEMÉNY / SÁNDOR GYÖRGY felvétele
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©