Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1971, Árpád út, 4. kerület

További információk a képhez

1971, Árpád út. Az utolsó pillanatok egyike, amikor az 55-ös villamos még átment az 1896 óta létező BURV (Budapest Újpest Rákospalotai Villamos Közúti Vasút RT) álal épített villamos felüljárón. Ennek az építési ideje szintén 1896. 1971 októberében szűnt meg a villamosközlekedés a Rákospalota-Újpest vasútállomás fölötti régi hídon. Az 55-ös villamos útja ekkortól 3 évre két részre szakadt. 1974-től az újonnan megépített új felüljárón a villamosok még 1985 május 31-ig jártak. A síneket viszont csak 2001 augusztusában bontották el.
Hogy visszamehettünk az időben, óriási köszönet Roy Makewellnek, Geoffrey Tribe-nek és az IHO-nak.
A háttérben az Újpesti víztorony.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1890-es évektől Árpád út, 1870-es évektől Fő utca, 1864-től Palotai országút
  • Forrás: iho.hu, Fotó: Roy Maxwell
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©