Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek, Kun utca, 8. kerület

További információk a képhez

1890-es évek vége, a Kun utca és a Dologház utca sarok.
1895. november 17-én adták át a Tűzparancsnokság, más néven  "tűzoltókaszárnya" épületét. 1863-ban Széchenyi Ödön hozta létre az Önkéntes Tűzoltó Egyesületet. 1870-től létezik az első hivatásos tűzőrség. 1905-től a  jelentősebb fővárosi épületekben (Királyi palota, a Főposta, a telefonközpontok, gázgyárak már saját tűzőrség működött.
Hallo? Itt a tuzoltosag...Anyja neve...Mindenki meghalt?... Akkor minek kimenni?...
Elnézést az összefüggésért, de ez muszáj ide! Tisztelet Rajkinnak. Csak semmi politika...Fejhallgatót fel! 
Tuzoltosag.Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Kun utca
  • Forrás: Beküldte: City 132-Várkonyi Pisti
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©