Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1907 táján, Rákóczi út (későbbBlaha Lujza tér), 8. kerület

További információk a képhez

1907 táján, Rákóczi út (később Blaha Lujza tér), a Népszínház (Nemzeti Színház),1908-tól Ideiglenes Nemzeti színház, avagy Vígopera. Előtte Tinódi Lantos Sebestyén szobra, ami Bezerédi Gyula alkotása.
Eme mű, ami 1907-től 1955 ig állt a Népszínház (később Nemzeti színház) épülete előtt, az akkori Rákóczi úton. Egy másik kép hasonló irányból fényképezve. A Corvin áruház főbejárata előtt is állt egyidejűleg. Ez az egyidejűség csak 1926. március 1-je, a Corvin áruház megnyitása óta igaz!
Tinódi Lantos Sebestyén: (Tinód, 1510 körül – Sárvár, 1556. január 30.) magyar énekszerző, lantos és énekmondó, a 16. századi magyar epikus költészet jelentős képviselője....
Szemben jobbra a Magyar Királyi Technológiai Iparmúzeum, még kétemeletes változatban...
A szobor ma is áll a Népligetben a Soó Miksa sétányon jelen sorok szerzőjének társaságában. Ezen látszik talán a legjobban a talapzat domborműve, ami a magyarok törökök elleni harcát ábrázolja (Bernáth István).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, 1918-tól (hivatalosan 1920-tól) Blaha Lujza tér
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©