Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1905, Baross utca, 8. kerület

További információk a képhez

1905, Baross utca 27., a Transzplantációs és Sebészeti Klinika.
Korábbi nevei: II. sz. Sebészeti Klinika (1902-1978).
Országos Traumatológiai Intézet (1978-1985). 1994 óta Transzplantációs és Sebészeti Klinika.
Az első igazi (!) budapesti villamos. 1889-től járt az Egyetem tértől a Köztemető (Fiumei) útig. Száma ekkor még nem volt, de már az 1435 mm-es (normál) nyomvonalon haladt természetesen balra-előre. A villamos mögött az I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati klinika látszik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1892-től Baross utca, 1870-es évektől Stáció utca, 1836-tól Steinbrucker Gasse (Kőbányai út), A XVIII. században Városmajor utca
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, FSZEK
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©