Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1896, József körút, 8., és 7. kerület kerület

További információk a képhez

1896, József körút. Az akkor még nem is megnevezett tér valamennyi szereplője jelen van. Sőt...
Jobbra a Magyar Királyi Technologiai Iparmúzeum épülete még két emeletes változatban. Ezért is látható a mögötte lévő épületen falán a Hotel Rémi felirat. Rémi Róbert szállodája. Ez volt a Hotel Nemzeti "leánykori neve". A mögöttes épület a László ház. Aztán az útkereszteződés után a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája (1892), tetején Hermésszel. Kicsit távolabb a New York-palota. Aztán a sokkal későbbi Híradó mozi háza a tornyocskájával.
A kép bal oldalán a Népszínház, ami csak később lett Nemzeti színházzá. Mögötte egy pici darab az EMKE épületéből.
Az előtérben A Népszínház utca keresztezi (!) a Nagykörutat.
A járművek: konflis, hintó, kézikocsi, szám nélküli, alsószedős vilamos .

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től József körút, 1838-tól Braumeister Gasse (Serfőző utca)
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, FSZEK, fotó:Erdélyi Mór
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©