Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1917, Mária Terézia (Horváth Mihály) tér, 8.kerület

További információk a képhez

1917., a József Távbeszélő Központ. Ray Rezső tervei szerint 1914-re épült fel Budapest második távbeszélő központ épülete, bár műszaki berendezésével csak 1917-re készültek el. A távbeszélő épülete állami megrendelésre készült. Kívülről mészkő és vörös klinkertégla burkolja, azonban a szerkezeti váza vasbetonból van. 1999-ben kapcsolták le az utolsó, még MATÁV-os rotary központot. 2007-ben az irodai részekből is kiköltöztek. Az épület jelenleg egy gazdag egyiptomi vállakozásának (Zenobia Hungary Kft.) a tulajdonában van, aki felújítás után apartmanokat és szállodát álmodott az épületbe. Ui.: néhány napja jártam az épület előtt. Úgy tűnt, hogy a felújítás már a célegyenesben van. Az épület díszkivilágításanak a próbáját láttam...Jól fog kinézni.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1951-től Horváth Mihály tér, 1874-től Mária Terézia tér, 1799-től KirchenPlatz (Templom vagy egyház tér)
  • Forrás: budapest-anno.blog.hu, fovarosi.blog.hu, jozsefvaros.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©