Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1936, Blaha Lujza tér, háttérben a Rákóczi út az Akácfa utcánál

További információk a képhez

1936, Blaha Lujza tér, háttérben a Rákóczi út az Akácfa utcánál. A ház maga Orient szálloda. Ennek a helyén van napjainkban az EMKE irodaház. A vásárosoktól jobbra Tinódi Lantos Sebestyén szobra, azaz a szobor talapzatának sarka. 1907-től 1955 ig állt nagyjából a tér közepén. Azóta a Népligetben van a Soó Miksa sétányon.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Blaha Lujza tér, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (210900), ADOMÁNYOZÓ Danassy Károly
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."