Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1940, Múzeum körút, 8. kerület

További információk a képhez

1940, Múzeum körút. A a Pázmány Péter Tudományegyetem (Eötvös Loránd Tudományegyetem) épülete. (1921–1950 között a Pázmány Péter Tudományegyetem volt a neve.)
Ekkoriban a 11-es villamos koptatta eme, az út szélére épített sineket.
Az út burkolata is kockakő volt. Ezt nagyjából az ötvenes-hatvanas években kezdte "nagyüzemileg" felváltani az aszfalt. A magas kandeláberek szépek és minden bizonnyal elektromos lámpafejeket tartanak. A kicsik viszont (szerintem) még gázlámpák, vagy azok maradványai.
(Ui.: E sorok szerzője, jómagam is leszurkoltam itt 2 félévet.)

Jelenlegi és régebbi nevei:

A 18. században Land Strasse, azaz Országút. (Ez a mai Múzeum körút, Károly körút és Bajcsy-Zsilinszky út együttesét jelentette), Múzeum körút, 1874-től Múzeum körút, 1915 és 1918 között a Mehmed szultán út
  • Forrás: Fortepan.hu (24143), orig: SOMLAI TIBOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©