Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1941, József (Krúdy) utca, 8. kerület

További információk a képhez

1941, József (Krúdy) utca, a BAROSS KÁVÉHÁZ. Vele szemben ennek a kis terecskének egy ideje beceneve is van: Kiscsibész tér a József körút sarához közel eső kakastolvaj, vagy csirkefogó szobor. 1927 óta áll a VIII. kerület, József körút és József (Krúdy) utca kereszteződésénél. Kiss György építész 1885-ben készítette bronzszobor egy csirkét lopó kisfiút ábrázol, akit az éber házőrző  kutya éppen rajtakap a "rosszalkodáson".
A kávéház helyén, napjainkban (2022) PENNY MARKET működik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1947-től Krúdy utca, Előzőleg, 1942-től Bangha Béla utca, 1860-tól József utca, 1850-től Joseph Gasse, 1811-től Frühlings Gasse (Tavasz utca), A XVIII. században Grosse Frühling Gasse (Nagy Tavasz utca), A Bródy Sándor utca megnyitása (1760-as évek vége) után Alte Ziegelofen Gasse (Régi Téglaégető utca), 1730-tól Ziegelofen Gasse (Téglaégető utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (263375), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Kovács Györgyi
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©