Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1942, Teleki László tér, 8. kerület

További információk a képhez

1942, Teleki László tér. Itt még igazi a zsibvásár...
A háttérben az OTI tornya. Az épület Komor Marcell és Jakab Dezső tervei szerint épült (időben több részletben). 1931. februárjára elkészült Budapest első felhőkarcolója, ami Európa legmagasabb középülete lett. 1969-ben a tornyot le kellett bontani, mert az egyik építőanyaga az ún.: CITADUR, azaz bauxitcement volt. Később az épületet szépen felújították. De Így ez már csak olyan, mint Michelangelo Dávid-szobra fej nélkül...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1946-tól Teleki László tér, 1941-től Gróf Teleki László tér, 1879-től Teleki tér, 1873-tól Csokoládé tér, 1871-től Trödler Platz (Zsibvásár tér), 1870-ben Tér, 1866-tól Vieh Markt (Marhavásár tér), 1837-től Ross Markt (Ló piac/vásártér)
  • Forrás: Fortepan.hu (94390), orig: VASKAPU UTCA
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©