Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1943, Blaha Lujza tér, 8. kerület

További információk a képhez

1943, Blaha Lujza tér, jobbra a Nemzeti Színház. Ez egy olyan kép, amit -talán- nem könnyű felismerni egy fiatalabb látogatónak! De ezért segítek. Jobbra ugye a Nemzeti színház. A szemünk előtt egy nyitott peronú 38-as járatszámú Beszkárt jelzésű és színű villamos. A K = kisszakasz jele. A Nemzeti színház bal sarka fölött -nem könnyen- de felismerhető a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája. A villamos fölött pedig egyertelműen felismerhető az egykori Hotel Orient szálloda, ami később a TÖREKVÉS TAKARÉKPÉNZTÁR épülete lett. Ennek a helyén van ma (2020, 03.020.) az EMKE irodaház.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Blaha Lujza tér, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (153315), ADOMÁNYOZÓ:MIKLÓS LAJOS
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©