Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1943, Ludovika tér, 8. kerület

További információk a képhez

1943, Ludovika tér. A tér oldalában még felfedezhető (az 1970-es évekig mindenképp) a kőkorlát. A kockaköves Üllői úton egy érdekes párosítást is láthatunk a 61-es villamos formájában. Egy a szélein, és egy középen nyitott, Beszkárt festésű (sárga-fehér) kettős áll éppen a megállóban.
A 61-es villamos ekkoriban ( rengeteg változtatás közepette a Nagyvárad tértől a Széll Kálmán térig járt.
Maga a megálló tábla a járdaszigetek elején szerintem szebb, mint a maiak. E táblákat tartó oszlopoknak a derekain már ott vannak a jellegzetes alakú fém szemétgyűjtők.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Ludovika tér, 1957-től Kun Béla tér, 1951-től Néphadsereg tér, 1943-tól Ludovika tér
  • Forrás: Fortepan.hu (23311), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Fortepan/Album002
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©