Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Kulich Gyula (Kálvária) tér, 8. kerület

További információk a képhez

1957, Kulich Gyula (Kálvária) tér és a Karácsony Sándor utca sarok.
Ami biztos, hogy a KALÁSZ már megvolt ekkor is, igaz még csak cukrászda változatban. Aztán a környék egyik leghíresebb (leghírhedtebb) kocsmája lett belőle, ami még egy neon reklámot is kapott a ház oldalán. Ez a mai napig (2018.06.03.) látható, de már nem világít és egy egészen más jellegű üzlet működik itt. A kézikocsi és az oldalkocsis motor hétköznapi látvány volt ekkoriban. A tégla-bódé pedig egy trafik volt  (Szöllősi Gabriella, Fecske Zilber Zsuzsa, Wolf Margo).
Az autóbusz-megálló ma is ugyanott van, legfeljebb a járatszámuk változott. Az 1960-as években a 39-es és a 89-es járt errefelé. Még sokkal többet Szöllősi Gabriellától a hozzászólásokban...A rendszám még 5 karakteres....

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Kálvária tér, 1957-től Kulich Gyula tér, 1874-től Kálvária tér, Az 1740-es évektől Calvarien Platz
  • Forrás: Fortepan.hu (05325), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©