Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1949, Kun utca, 8. kerület

További információk a képhez

Nem a politika a lényeg!
1949, Kun utca, Kun utcai Kórház rendelőintézete. 1953. január 1-jén hozta létre az Egészségügyi Minisztérium az első égési osztályt Budapesten a VIII. kerületi Kun utca 8. alatt 41 ággyal. Tehát 1953-tól ez az "Égési kórház".
Az osztály 47 év után, 2000. január 24-én átköltözött a Szent István Kórház felújított, kifejezetten az osztály igényeinek megfelelően átépített B épületébe, ahol 31 ágyon, 3 műtőben fogadhatja a betegeket, és ezzel új fejezet kezdődött az első és legnagyobb magyar égési osztály történetében.
Jól láthatóan a járda is kockakő, csak nagyobb elemekből.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Kun utca
  • Forrás: Fortepan.hu (32955)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©