Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960 táján, Kerepesi út, 8. és 14. kerület

További információk a képhez

1960 táján, Kerepesi út. Balra a 350-es Csepel teherautó mögött a Százados út. A teherautó fölött a Lisieux-i Szent Teréz templom, avagy Törökőri plébániatemplom. Nevezik Lisieuxi Kis Szent Teréz templomnak is. 1928-ban épült Petrovácz Gyula tervei szerint.
A jobb oldalon, túl a HÉV síneken a "soha el nem készült" Néptadion metrómegálló. Tervezője Nyiri István építész.
1953-tól 1968-ig épült és mielőtt elkészült volna: lebontották...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Kerepesi út, 1820-as évektől Kerepescher Strasse,Kerepesi országút, Külső Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (79954), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©