Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1955, Festetics György utca a Mosonyi utcánál, 8. kerület

További információk a képhez

1955, Festetics György utca a Mosonyi utcánál. Háttérben a kisegítő iskola és intézet épülete (ma Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Szakközépiskola).
Ui.: Festetics György (1775-1819): főúr, az első magyar gazdasági iskola, a keszthelyi Georgikon alapítója. Évenként helikoni ünnepélyeket rendezett, ahová tudósokat, írókat, művészeket hívott meg.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Festetics György utca, 1884-től Festetics utca
  • Forrás: Fortepan.hu (67255), ADOMÁNYOZÓ Magyar Rendőr
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."