Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1954, Orczy tér, 8. kerület

További információk a képhez

1955, Orczy tér. Napainkban (2017.02.17.) egy kicsit másképp nézett ki a környék. A háttérben az OTI székháza volt, a maga 18 szintjével. A remíz melletti 6 szintes épület miléte kérdéses!?.
Amit még felismertem: az a lovaskocsi, egy Csepel 350-es teherautó, a Muki, a megboldogult Józsefvárosi pályaudvar és a közlekedési rendőr a dobogóján, fehérben, virítóan. Fiat 1500-as és egy Opel Blitz teherautó.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1900-tól Orczy tér
  • Forrás: Fortepan.hu (18094), orig: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©