Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Baross utca a Calvin (Kálvin) tér felé nézve, 8. kerület

További információk a képhez

1957, Baross utca a Calvin (Kálvin) tér felé nézve. A kép bal szélén a Vörösmarty Mozi Baross utcai bejárata. Az utolsó -szerintem jellegtelen- épület helyén volt a  "HOLLAND UDVAR", avagy a Magyar-Hollandi Biztosító Rt. székháza (1869, Bergh Károly). Az utca sarkán még ott a gázlámpa oszlopa, de ekkor már valószínűleg üzemen kívül...A napjainkban már sétáló utca helyén ekkor, és még több, mint fél évszázadig kétirányú forgalom volt itt trolibusszal (74-es). Még korábban pedig itt járt az első budapesti 1435 mm-es, normál nyomvonalon közekedő villamos.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1892-től Baross utca, 1870-es évektől Stáció utca, 1836-tól Steinbrucker Gasse (Kőbányai út, A XVIII. században Városmajor utca
  • Forrás: Fortepan.hu (102791), ADOMÁNYOZÓ:BUDAPEST FŐVÁROS LEVÉLTÁRA / VÁROSRENDEZÉSI ÉS ÉPÍTÉSZETI OSZTÁLYÁNAK FÉNYKÉPEI
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©