Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Blaha Lujza tér, 8. kerület

További információk a képhez

1960, Blaha Lujza tér, a Corvin NAGYÁRUHÁZ. 
A CORVIN ÁRUHÁZ az egyik legrégebbi budapesti nagyáruház. 1915-ben az áruház építése miatt az addig ott üzemelő Apolló mozi átköltözött az Erzsébet körúti Royal Szállodába. A helyére épült Corvin áruházat 1926. március 1-jén adták át, amit a hamburgi M. J. Emden und Söhne cég alapított. Az áruház első igazgatója Lewin Miksa volt. Az épületet Reiss Zoltán tervei épült. A látszólag egyemeletes homlokzat valójában négy emeletet rejtett maga mögött, melynek ablakai teljes négy emelet magasságban összefüggtek, és ezeket alig észrevehető fabetétek választották el. A belső tereket és felületeket Beck Ö. Fülöp és Pongrácz Szigfrid plasztikusművész munkái díszítették. A Corvinban nagy sikernek örvendett az 1931-ben felszerelt mozgólépcső, mely az első ilyen szerkezet volt az országban. 1967-ben kapta meg a ma is látható alumíniumborítást. Innentől az újkoré a történet feldolgozása...Ez 2018-ban el is kezdődött. Több, mint 50 év után lekerült róla az alumíniumborítás. És lássunk csodát: 2023-ra visszaváltozott...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, 1918-tól (hivatalosan 1920-tól) Blaha Lujza tér, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (178804), ADOMÁNYOZÓ: BOJÁR SÁNDOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©