Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Baross tér, 8. kerület

További információk a képhez

1961, Baross tér 9. A ház tetején látható felirat szerint AZ ORSZÁGOS SZÍNÉSZ-EGYESÜLET NYUGDÍJINTÉZETE-nek épült. Az aljában az Egyenruházati Cikkek boltja, valamint egy KÖZÉRT üzlet ÖNKISZOLGÁLÓK BOLTJA néven. A Baross tér ezen szakasza még kétirányú volt. Nem találtam még olyan képet, amin a mellette látható telken bármilyen (az egész telket betölrő) ház állt volna itt. Ami viszon biztos, hogy 1906-ban a II. Rákóczi Ferenc hamvainak hazahozatalát ábrázoló képen is csak egy kicsiny házikó látható. Még egy kicsit jobbra nézve pedig a nagyon sok helyen, nagyon sokáig épült metró építés jellegzetes felszíni épülete látható.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Baross tér
  • Forrás: Fortepan.hu (102377), ADOMÁNYOZÓ:BUDAPEST FŐVÁROS LEVÉLTÁRA / VÁROSRENDEZÉSI ÉS ÉPÍTÉSZETI OSZTÁLYÁNAK FÉNYKÉPEI
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©