Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Benyovszky Móricz utca a Bláthy Ottó utcánál, 8. kerület

További információk a képhez

1961, Benyovszky Móricz utca a Bláthy Ottó utcánál. A távolban a Népliget. És ott Tinódi Lantos Sebestyén szobra jelen sorok szerzőjének társaságában. A szobor 1907-től 1955 ig állt, a(z) -1918-tól- Blaha Lujza téren a Nemzeti Színház épülete előtt. 
Ui.: Benyovszky Móric Ágost gróf (1746-1786): földbirtokos, utazó. Litvániai birtokán élt, részt vett az oroszok elleni lengyel nemesi felkelésben, ezért Kamcsatkára száműzték. Innen megszökött, és a tengeren eljutott Madagaszkárra, amelynek lakói királlyá választották. Életét emlékirataiban örökítette meg.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1954-től Benyovszky Móricz utca, 1887-től Héderváry utca
  • Forrás: Fortepan.hu (67440), ADOMÁNYOZÓ: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©