Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1967, Rákóczi út, 8. kerület

További információk a képhez

1967, Rákóczi út a Szent Rókus kápolna mellett. A "Bengáli" talán egy alsóablakos 60-as, a kis teherautó az Barkas. Az egyik járdasziget végében az én nagy barátom: a Csibilámpa. Felfedezető még a nem régen említett utcai személymérleg. Háttérben a László ház a KÖZÉRT és a Daru cigaretta reklámmal a homlokzatán. A villamos megálló oszlopán 5, azaz öt villamos járatszáma felfedezhető. A nagy kérdés, hogy melyik volt ez az öt?!
A személyautó a látogatóké....
Már itt is a megfejtés: A személyautó egy Renault Dauphine
Köszi Pressburger Ferencnek és Molnár Endrének.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (84634), orig: MAGYAR HÍREK FOLYÓIRAT
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©