Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1968, Rezső tér, a MAGYAROK  NAGYASSZONYA  TEMPLOM, 8. kerület

További információk a képhez

1968, Rezső tér, a MAGYAROK NAGYASSZONYA TEMPLOM.
A Tisztviselőtelep ma Budapest 8. kerületének része. Eredetileg a X. kerülethez tartozott. Amikor 1887-ben megkezdődött a kertvárosias jellegű lakásépítés a Budapesti Tisztviselők Házépítő Egyesülete szervezésében. Az egykori MÁVAG vezetőinek jelentős része is itt lakott. A ma Tisztviselőtelep néven ismert városrészt a Tisztviselők Házépítő Egyesülete alapította az 1885–1887 közötti években az ún. Örömvölgy-dűlőben.
1920-1931-ben épült Kismarty-Lechner Jenő tervei szerint.
1931. október 8-án, a Magyarok Nagyasszonya ünnepén szentelte fel Serédi Jusztinián hercegprímás.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Rezső tér, 1938-tól Magyarok Nagyasszonya tér, 1900-tól Rezső tér
  • Forrás: Fortepan.hu (129366), orig: HORVÁTH MIKLÓS DR, Wikipédia
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©