Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Rákóczi út, 8. és 7. kerület

További információk a képhez

1969, Rákóczi út, kockakövesen, Bengálival... Ha nem is az időszámítás, de 1970 előtt...
Az erzsébetvárosi oldalon látható ház szépen felújítva ma is látható. Még a tornyocskája is. A Tisza mozi reklámja is kibogarászható.  
A kép bal oldalán a Józsefváros.
A (Rákóczi út 57.sz.) ház sem csúnya. De ami az igazi érdekessége, hogy a tetején látható tornyok nem minedegyike a ház tartozéka! A valóság az, hogy eme házat egy templom köré építették, és ez a templom még ma is ott van a ház közepén! ...
Egy kicsit többet: itt
Még villamosok is jártak, amikre ilyen járdaszigetekről lehetett le és felszállni.
De, hogy a Luther utca is kétirányú volt, az még nekem is furcsa...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (70186), VAJSZADA KÁROLY felvétele
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©