Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, Kőbányai út a Könyves Kálmán körútnál, 8. kerület

További információk a képhez

1970-es évek, Kőbányai út a Könyves Kálmán körútnál. A 28-as Bengáli villamos a koszorúval az elején még ekkor is bizonyítja, hogy ez már az 1800-as évek végén, a villamos "újkorában" is az akkori elnevezését, azaz a "temetői járat mivoltját igazolja. Ez a kép azért is különleges, mert a villamos fölött látható ici-pici bordó színű házrész ekkor még ugyanakkora volt, mint a balra, mellette látható-mondjuk barnás- házrész, azaz tíz részes. Ez jól látható a 2018-as képen. Ez viszont azt jelenti, hogy 8 alblaknyi házrész került áldozatául a napjainkban kétszer sok sávos útszakasznak.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Kőbányai út, 1811-től Steinbrucher Strasse (Kőfejtő utca)
  • Forrás: hamster.blog.hu, fotó: Tim Boric
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©