Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1971, Vajda Péter utca, 8. kerület

További információk a képhez

Vajda Péter utca a Villám utcától a Könyves Kálmán körút, és a Népliget felé nézve. 1970-től 1974-ig ezeken a síneken jártam a nyitott peronú 23-as villamossal iskolába, a Széchenyi gimibe. Széchenyisek, ugye ti is emlékeztek...! A kép bal szélén a Ganz MÁVAG kihúzó vágányai a népligeti  próbapályák felé vezetnek (vezettek). A távolban a Népliget.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Vajda Péter utca, 1887. decemberétől Simor utca, 1887. márciusától Szapáry utca, A XIX. században Népliget utca
  • Forrás: Fortepan.hu (214922), ADOMÁNYOZÓ FŐFOTÓ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."